ЧЕЗ се включи в инициативата „Да изчистим България за един ден“

315 доброволци на компанията участваха в почистването на 357 съоръжения от електроразпределителната мрежа

 

ЧЕЗ се присъедини към кампанията на Столична община за пролетно почистване на София и инициативата „Да изчистим България за един ден”, която се проведе на 26 април 2014 г. 315 доброволци на компанията се включиха в почистването и боядисването на разпределителни касети и пространства около трафопостове в 13 града на обслужваната от ЧЕЗ територия - София, Благоевград, Перник, Кюстендил, Плевен, Ловеч, Враца, Монтана, Видин,Гулянци, Петрич, Сандански и Гоце Делчев.

„Благодаря на всички колеги, които се включиха и ни заразиха със своето позитивно отношение и ентусиазъм. Като компания със сериозен социален ангажимент ние винаги ще подкрепяме и ще участваме активно в подобни акции, за да направим средата, в която живеем и работим по-чиста и красива“, каза Петър Докладал, регионален мениджър на ЧЕЗ за България.

Доброволчеството има сериозни традиции сред служителите на ЧЕЗ в България. Компанията редовно провежда акции, в които участват, както служители, така и представители на мениджмънта. Тези инициативи включват реновиране на съоръжения в детски градини, почистване на паркове, градинки и площадки, засаждане на дръвчета, кръводаряване, посещения в социални институции и др.

ЧЕЗ редовно подкрепя инициативи, които допринасят за подобряването на градската среда. Компанията организира преобразяването на 100 електрически табла по централните  столичните улици.  Артистичната акция, която бе реализирана в сътрудничество със Столична община, сдружение „Трансформатори" и Галерията за модерно изкуство, има за цел да подобри градската среда, като я направи по-атрактивна, модерна и уютна. В бъдеще ЧЕЗ планира подобни акции и в други градове в Западна България.

Пресцентър на ЧЕЗ България

е-mail: communications@cez.bg